Ελιξήριο αρωματοθεραπείας κατά του άγχους



Ελιξήριο αρωματοθεραπείας για την αντιμετώπιση του άγχους, των κρίσεων πανικού και της κατάθλιψης. 
Με Λεβάντα, Περγαμόντο, Νερολί, Ylang-ylang και Μέντα
Προσφέρει άμεση ανακούφιση, ηρεμώντας και χαλαρώνοντας σώμα και πνεύμα. 
Χρήση: Μερικές σταγόνες στο ηλιακό πλέγμα, τον αυχένα και τους κροτάφους. Επίσης, βάζουμε στο εσωτερικό των καρπών, εισπνέουμε βαθιά από τη μύτη, κρατάμε όσο μπορούμε την αναπνοή μας και εκπνέουμε αργά από το στόμα.

Ιδιότητες των αιθέριων ελαίων
Λεβάντα (Lavandula Angustifolia/L. Officinalis/ Lavandula vera ):  Ηρεμιστική, χαλαρωτική, παυσίπονη.  Αντισηπτική, ανακουφίζει από πονοκεφάλους και ημικρανίες, εξισορροπεί τα συναισθήματα και τις εναλλαγές διάθεσης.
"Feeling witchy" tip: Καθαριστική και εξαγνιστική, ελκύει την αγάπη και την ευτυχία, συντελεί στην μακροζωία.

Μέντα (Mentha x Piperita): Αιθέριο έλαιο που δροσίζει την ψυχή και το σώμα, τονωτικό του νευρικού συστήματος. Πολύ αποτελεσματική στον πονοκέφαλο.
"Feeling witchy" tip: Καθαριστική και εξαγνιστική, φέρνει ευημερία, προσκαλεί θετικές δονήσεις στο χώρο. 
*Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 5 ετών, εγκύους και θηλάζουσες

Περγαμόντο (Citrus bergamia): Κατά της επιθετικότητας και της ανησυχίας, φέρνει ισορροπία. Xαλαρωτικό, ενθαρρυντικό, ενισχύει την συγκέντρωση, την δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση, φυσικό αντικαταθλιπτικό, θεραπεύει τη συναισθηματική ένταση,  και το άγχος. Βελτιώνει την διάθεση και προσφέρει αισιοδοξία και δύναμη.
"Feeling witchy" tip: Χρησιμοποιείται για προστασία και κατά της αρνητικής ενέργειας. Φέρνει ευημερία, τύχη και χαρά.


*Δεν συστήνεται στους 3 πρώτους μήνες εγκυμοσύνης. Πιθανός δερματικός ερεθισμός (δερμοκαυστικό) όταν χρησιμοποιείται καθαρό


Νερολί/Άνθη νεραντζιάς (Citrus aurantium ssp amara): Αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, επουλωτικό, καταπραϋντικό, η καλύτερη ίσως επιλογή για την θεραπεία άγχους και ψυχολογικών προβλημάτων, για κρίσεις πανικού και υστερία. 
Φυσικό ηρεμιστικό, ανακουφίζει από το άγχος, βοηθά στην αϋπνία και την κατάθλιψη. Προσφέρει ένα αίσθημα εσωτερικής γαλήνης. 
"Feeling witchy" tip: Διευκολύνει την πνευματική θεραπεία και τον διαλογισμό, ιδανικό για εξαγνισμό σώματος και πνεύματος. Φέρνει καλή τύχη και γονιμότητα.
*Δεν συστήνεται στους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Ylang-ylang (Cananga odorata totum): Πολύ αρωματικό, τονωτικό, αφροδισιακό, αντικαταθλιπτικό, κατευναστικό, χαλαρωτικό. Το αισθησιακό του άρωμα φέρνει χαρούμενη διάθεση. 
"Feeling witchy" tip: Δρα κατά του θυμού και της υπερδιέγερσης, ελκύει τον έρωτα και την ευημερία.

Σχόλια