Κηραλοιφές για τη γρίπη και το κρυολόγημα



Η εποχή της γρίππης και των κρυολογημάτων είναι στα high της.
Αν ψάχνετε μία φυσική λύση για να αντικαταστήσετε τις γεμάτες χημικά κρέμες του εμπορίου, έχουμε να σας συστήσουμε μία συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε για την αποτελεσματικότητά της.
Μία χειροποίητη κηραλοιφή που δεν πρέπει να λείπει από το φαρμακείο του σπιτιού σας.
Με καθαρό μελισσοκέρι, ελαιόλαδο και βούτυρο καριτέ. Με συνέργεια αγνών αιθέριων ελαίων που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης (μπούκωμα, πόνος στο στήθος και την πλάτη, ξηρός λαιμός κλπ).

Σε δύο συνταγές, για ενήλικες και παιδιά.


Η κηραλοιφή για παιδιά περιέχει τα εξής αιθέρια έλαια:

Αιθέριο έλαιο Ξύλο του Χο (Cinnamomum camphora linaloliferum): Ισχυρό αντιβακτηριακό, αντιικό και διεγερτικό του ανοσοποιητικού, ήπιο αναλγητικό. Ενδείκνυται σε βρογχοπνευμονικές παιδιατρικές λοιμώξεις (ρινοφαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη). Ασφαλές ακόμα και για βρέφη από 6 μηνών και πάνω.
Ευκάλυπτος ακτινωτός (Eucalyptus radiata ssp radiata): Το αιθέριο έλαιο «των παιδιών», αποχρεμπτικό του ανώτερου αναπνευστικού (μύτη, λαιμός) καταπολεμά χωρίς παρενέργειες τις ιώσεις με συνάχι πονόλαιμο, παραγωγικό βήχα. Χρησιμοποιείται άφοβα και σε μωρά. Αντικαταρροϊκό, αποχρεμπτικό, αντιβηχικό, αντιικό, διεγερτικό ανοσοποιητικού, Αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες.
Τεϊόδεντρο (Melaleuca alternifolia): Αντιβακτηριακό ισχυρό ευρέως φάσματος, αντιικό και διεγερτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αιθέριο έλαιο απαλό και απολυμαντικό, χρησιμοποιείται ευρέως σε στοματικές και ωτορινολαρυγολογικές λοιμώξεις. Χωρίς αντενδείξεις. 
Λεβάντα γνήσια  (Lavandula Angustifolia/L. Officinalis/ Lavandula vera): Ιδανική για παιδιά. Ηρεμιστική, χαλαρωτική, ισχυρό αντισπασμωδικό και παυσίπονο.  Αντισηπτική.  Από τα κορυφαία αιθέρια έλαια και από τα πιο ασφαλή στη χρήση. Καμία αντένδειξη για βρέφη και μικρά παιδιά.

Η κηραλοιφή για τους ενήλικες περιέχει όλα τα παραπάνω και επιπλέον τα εξής:

Μέντα πιπερώδης (Mentha x piperita): Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και ανοίγει την μύτη στο συνάχι. Δεν χρησιμοποιείτι σε παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
Μαύρο πιπέρι (Piper nigrum): Αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και αποσυμφορητικό.  Αποτελεσματικό σε κρύωμα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα και ιγμορίτιδα. Ερεθιστικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Δεν συστήνεται στις εγκύους.  








Σχόλια