Φυσικά αποσμητικά με τη δύναμη της αρωματοθεραπείας




Αποσμητικό με φυσικά υλικά, χωρίς ύποπτα χημικά (όπως τα αμφιλεγόμενα άλατα αλουμινίου) και χωρίς να παρεμβαίνουν στη φυσική λειτουργία του οργανισμού μας (αντιιδρωτικά), γίνεται;!
Φυσικά και γίνεται! 
Σε μορφή roll on ή stick, με συστατικά που λειτουργούν στυπτικά, αποσμητικά και με αντιμικροβιακές ιδιότητες 

Ανθόνερο Αμαμελίδας (Witch Hazel): Στυπτικό, δροσερό, προστατεύει το δέρμα από τα βακτηρίδια που προκαλούν την κακοσμία

Aloe vera gel (Aloe Barbadensi): Το gel που βγαίνει από τα φύλλα του φυτού Αλόη δρα ως αντισηπτικό και βοηθά στην επούλωση του δέρματος. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και μαλακτικό.

Εκχύλισμα αγγουριού: Αντιφλεγμονώδες, καταπραϋντικό. Με μεγάλη του περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά στοιχεία δίνει φρεσκάδα,  και αυξάνει τα επίπεδα συγκράτησης της φυσικής υγρασίας. 

Με συνέργειες αιθέριων ελαίων που είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της κακοσμίας και για την τόνωση της επιδερμίδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω δύο από αυτά:

Αιθέριο έλαιο Λεμόνι (Citrus limonum): αντιβακτηριακό, αντισηπτικό, ιοκτόνο. Πολύ αρωματικό, διεγερτικό. Είναι εξαιρετικό για τις λιπαρές επιδερμίδες. Πιθανόν να προκαλέσει ερεθισμό σε πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.
*Αποφεύγεται τους τρεις πρώτους μήνες τις εγκυμοσύνης.

Αιθέριο έλαιο Γκρέιπφρουτ (Citrus  paradisi): Πολύ τονωτικό και αρωματικό, καταπληκτικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πολύ καλό για την λιπαρή επιδερμίδα, στυπτικό και αναζωογονητικό.

Σημείωση: Τα φυσικά αποσμητικά ενδέχεται να μην καλύπτουν εντελώς πολλούς από εμάς. Ο καθένας ιδρώνει με διαφορετικό τρόπο και  και ο ιδρώτας που εκκρίνουμε επηρεάζεται και από την ένταση της καθημερινότητάς μας αλλά και από το θερμό κλίμα της Ελλάδας. Η κακοσμία που προκαλείται δεν μπορεί πάντα να εξαλειφθεί πλήρως χωρίς την χρήση κάποιου από τα χημικά συστατικά που περιέχουν τα αποσμητικά του εμπορίου. Αν επιλέξουμε ένα φυσικό αποσμητικό και διατηρήσουμε κατάλληλη διατροφή και τήρηση των κανόνων υγιεινής μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και επαρκή αποσμητική προστασία. 

Σχόλια