Κρέμες προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες



Δύο από τις συνταγές μας για ευαίσθητες επιδερμίδες, μιας και στο Drops of Nature κάθε κρέμα φτιάχνεται προσαρμοσμένη πλήρως στις ανάγκες του δέρματός σας. Βασικό συστατικό και για τις δύο το Λάδι Καλέντουλας, πολύτιμος σύμμαχος στις αυξημένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες του ευαίσθητου δέρματος που κοκκινίζει, παρουσιάζει ταυτόχρονα ξηρότητα και λιπαρότητα, δυσανασχετεί με το άγχος και εν ολίγοις χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση! Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ευαίσθητη επιδερμίδα είναι τα παρακάτω (όχι όλα μαζί στην ίδια κρέμα, φυσικά!)

Λάδι Καλέντουλας (Calendula Officinalis): Είναι από τα πιο καταπραϋντικά λάδια, με αντιφλεγμονώδη δράση. Έχει εξαιρετικές επουλωτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για ευαίσθητες και προβληματικές επιδερμίδες. Ιδανικό επίσης σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος ή ερεθισμού λόγω έκθεσης στον ήλιο. Βοηθά πολύ το σκασμένο και τραχύ δέρμα, καταπραΰνει τον κνησμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βρεφικά προϊόντα.

Βούτυρο καριτέ/ Shea butter (Butyrospermun parkii): Πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικά λιπαρά. Απορροφά μικρό μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας και προστατεύει το δέρμα, τα χείλη και τα μαλλιά από την ξηρότητα.

Ρωμαϊκό χαμομήλι (Chamaemelum nobile): Έχει ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για κάθε είδους ερεθισμούς. Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες, αντικνησμικό και ενδείκνυται ακόμα και σε περιπτώσεις ακμής, δερματίτιδας και άλλων προβλημάτων του δέρματος. Έχει επίσης ευεργετική επίδραση στο άγχος και την αϋπνία.
* Δεν συστήνεται στους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Λεβάντα (Lavandula Angustifolia/L. Officinalis/ Lavandula vera): Από τα γνωστότερα και πολυτιμότερα αιθέρια έλαια. Ιδανική για βρέφη και παιδιά, έχει χαλαρωτικές, ηρεμιστικές και αντισηπτικές ιδιότητες ενώ ανακουφίζει και περιποιείται το ερεθισμένο δέρμα. Επίσης, ενεργειακά, εξισορροπεί τα τσάκρας και εναρμονίζει την αύρα.

Aloe vera gel (Aloe Barbadensi): Το gel που βγαίνει από τα φύλλα του φυτού Αλόη δρα ως αντισηπτικό και βοηθά στην επούλωση του δέρματος. Περιέχει βιταμίνες Α (ρετινόλη), C και Ε μεταξύ των υπόλοιπων συστατικών της. Η ρετινόλη χρησιμοποιείται στην κοσμητολογία ως αντιρυτιδικό χάρη στις αναπλαστικές της ιδιότητες. H Bιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά να δημιουργηθεί το κολλαγόνο του δέρματος και να διατηρηθεί η υγεία του. H Bιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης.






Σχόλια